.
El tast es fa a la sala de tast de l'escola d'Espiells, tens la llum, decantador, pica i la sala està perfectament ventilada i en silenci.
.
La fitxa de tast és molt complerta, té en compte la fase visual, olfactiva i gustativa. Inclou molts descriptors, i també té en compte el disseny de l'ampolla, la qualitat del tap i el preu. Tot òbviament ponderat amb el seu pes en el tast.
.
Hem tastat els vins a cegues, d'un en un; en grups de 5 vins. Hem començat per negres, blancs i rosats i caves.
.
Val a dir que com que no estic acostumat a tastar tants vins, en arribar als caves, tenia els sentits totalment adormits, he hagut de parar una estona. Sortir als camp, olorar l'espígol, i descansar uns moments. La resta de tastadors m'han ensenyat molt sobre els caves, i encara haig de tornar per aprendre'n més. Ja tinc ganes de tornar!
.
La Sílvia és molt bona identificant els cellers, en tast a cegues coneix totes les cases grans. Vaig ser testimoni, de com identificava la marca del vi, el celler i l'any en dues ocasions.
.
En Jordi coneix perfectament les peculiaritats de cada zona, va trobar en tots els casos la zona, només ens va confondre els vins de la zona nord de la DO Empordà, són tan bons com els de la DOQ Priorat. Tota una descoberta per aquest any 2009! I n'hi ha de moltes altres!
.
Us avanço que l'edició de la Guia de vins de Catalunya tindrà també edició digital, amb molta informació de cellers, vins, D.O. i permetrà als usuaris interactuar. A partir de setembre està previst que arrenqui la web. Frisem per veure-la!
1 comentaris:
Bé, company, gràcies pel comentari: t'esperem quan vulguis, ja saps que ara comencem amb els 120 darrers negres que hem reservat pel final.
Pots venir acompanyat si vols, tria un divendres que hi haurà més gent.
Fins aviat, una abraçada
Jordi Alcover
Publica un comentari a l'entrada