Anàlisi del most amb un refractòmetre portàtil


El refractmetre mesura al propi camp la quantitat de sure contingut en el most. En madurar, el contingut d'àcids disminueix, principalment màlic i tartàric; i el contingut de sucres augmenta, fructosa i glucosa.

Pel que fa al raïm negre, és habitual que el raïm no es reculli fins al punt de maduració fenòlica, quan els peduncles han passat a color marró, així la rapa se separa millor i el raïm queda més sencer.

Aquesta taula està a l'atlas mundial dels vins, si feu els càlculs comprovareu que hi ha errors. (són valors estimats)







Densitat específica

1060

1065

1070

1075

1080

1085

1090

1095

1100

1105

1110

1115

1120

1125

Oechsle

60

65

70

75

80

85

90

95

100

105

110

115

120

125

Baumé

8,2

8,8

9,4

10,1

10,7

11,3

11,9

12,5

13,1

13,7

14,3

14,9

15,5

16

Brix

14,7

15,8

17

18,1

19,3

20,4

21,5

22,5

23,7

24,8

25,8

26,9

28

29

Grau alcohòlic probable

7,5

8,1

8,8

9,4

10

10,6

11,3

11,9

12,5

13,1

13,8

14,4

15

15,6

Per calcular el Grau alcohòlic probable a partir dels ºBrix cal aplicar la següent fórmula:

% volum = (0.6757 * ºBrix) - 2.0839

*Totes aquestes medicions es calculen a 20ºC, cal calibrar els aparells per mostres a d'altres temperatures.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009