Pel que fa al raïm negre, és habitual que el raïm no es reculli fins al punt de maduració fenòlica, quan els peduncles han passat a color marró, així la rapa se separa millor i el raïm queda més sencer.
Aquesta taula està a l'atlas mundial dels vins, si feu els càlculs comprovareu que hi ha errors. (són valors estimats)
Densitat específica | 1060 | 1065 | 1070 | 1075 | 1080 | 1085 | 1090 | 1095 | 1100 | 1105 | 1110 | 1115 | 1120 | 1125 |
Oechsle | 60 | 65 | 70 | 75 | 80 | 85 | 90 | 95 | 100 | 105 | 110 | 115 | 120 | 125 |
Baumé | 8,2 | 8,8 | 9,4 | 10,1 | 10,7 | 11,3 | 11,9 | 12,5 | 13,1 | 13,7 | 14,3 | 14,9 | 15,5 | 16 |
Brix | 14,7 | 15,8 | 17 | 18,1 | 19,3 | 20,4 | 21,5 | 22,5 | 23,7 | 24,8 | 25,8 | 26,9 | 28 | 29 |
Grau alcohòlic probable | 7,5 | 8,1 | 8,8 | 9,4 | 10 | 10,6 | 11,3 | 11,9 | 12,5 | 13,1 | 13,8 | 14,4 | 15 | 15,6 |
Per calcular el Grau alcohòlic probable a partir dels ºBrix cal aplicar la següent fórmula:
% volum = (0.6757 * ºBrix) - 2.0839
*Totes aquestes medicions es calculen a 20ºC, cal calibrar els aparells per mostres a d'altres temperatures.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada