El cultiu de raïm en testos



S'han de plantar al mes de febrer-març, quan la planta està encara en parada vegetativa. En principi ens podem estalviar comprar el cep, doncs no hi ha risc de fil·loxera. Podem guardar vares de la poda d'hivern i plantar-les a un test de com a mínim 13cm de diàmetre. Si la vara és dèbil s'ha de podar a 1 borró per induir la formació d'un sarment vigorós a l'estiu. (1 cm de diàmetre deixar 1 borró entre 0,9 i 1,4 m del test.
.
Quan les vares estan consolidades i arriba la primavera, s'activen les arrels, si cal trasplantar podem utilitzar test fins a 22cm de diàmetre i utilitzar un substracte de compost vegetal.
.
Quan brota deixar a la copa de l'arbust 4-5 pàmpols, i lligar-los formant una copa, si brota quelcom del sarment principal s'ha de podar, si apareixen flors també s'han de podar, doncs li traurien vigor a la planta i no interessa en aquest estadi de desenvolupament.
.
El segon any podem podar a 1 borró durant la parada de l'hivern, i començar a formar la capçada de l'arbust. Quan s'activa a la primavera cal renovar el substracte i afegir fertilitzant, es pot fer rascant la superfície del test i renovant la terra.
.
Al tercer any fer una poda severa a l'hivern i canviar de test. Aquest serà el primer any que el nostre cep donarà raïm, si en tenim cura, menjarem raïm durant molts anys. Cal adobar el cep cada 7 dies, quan apareix la fruita cal fertilitzant potàssic (el mateix que feu servir pels tomàquets)
.
Recordeu que per sota de -15ºC les parts verdes moren i que a -25ºC la part llenyosa mor. Si viviu a zones fredes cal que el deseu a l'hivernacle a l'hivern.
.
Per protegir els raïms de vespes i ocells podeu embolicar els raïms amb mitges de nylon o una xarxa.
.
Planteu Moscatell, Frontignan, Alicante, Madresfield Court o Trebbiano.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009