Salgot i Albet i Noya, guardonades als Premis Aliments d'Espanya 2010
font: ruralcat
14/02/2011 AlimenCat Les empreses catalanes Salgot i Albet i Noya han estat guardonades, en la categoria de producció agrària i en la de producció ecològica respectivament, amb els Premis Aliments d'Espanya 2010 que concedeix el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM). Aquests premis, que enguany han celebrat la 23a edició, són un reconeixement a la tasca desenvolupada per professionals i entitats que participen en la cadena agroalimentària, l'agricultura ecològica i la conservació del medi ambient.
Els embotits Salgot han estat premiats en la categoria de producció agrària per una trajectòria empresarial que uneix tradició i innovació. L'empresa d'Aiguafreda ha estat distingida pel seu esforç en la millora tecnològica i la seva participació en activitats de R + D + i per aconseguir produir de forma sostenible aliments de més qualitat i més saludables, així com per la cooperació pública i privada a fi d'obtenir nous productes.
El celler Albet i Noya, de Sant Pau d'Ordal (Barcelona), ha estat premiat en l'apartat de producció ecològica, gràcies a la seva aposta pel cultiu ecològic en un moment en el que era difícil preveure l'evolució tan positiva experimentada en el sector. Les contínues inversions realitzades en R + D i les mesures mediambientals que ha implantat són altres motius pels quals ha estat premiat.
Altres guardonats als Premis Aliments d'Espanya 2010
Olis del sud-Coosur: Premi a la indústria alimentària, per tractar-se d'un referent nacional, amb molta implicació en el territori i una gran projecció internacional.
Gold Gourmet: Premi a la distribució i comerç alimentari, per l'aposta per la innovació en un model de distribució minorista d'aliments en el qual es promou una imatge associada a la qualitat i per la gran projecció de l'empresa, amb presència en importants fòrums alimentaris i mitjans de comunicació.
Restaurant Terrassa Carmona: Premi a la restauració, per ser un establiment amb una trajectòria de més de seixanta anys, dedicat a cuidar i mantenir una oferta gastronòmica d'actualitzada tradició, basada en la cultura culinària i els millors productes regionals.
Jesús Ángel Blanco Fonseca i María Hernández Hernández, promotors de l'empresa Soleae: Premi al jove empresariat per la seva capacitat per posar en marxa un projecte singular que abraça totes les fases del procés productiu fins arribar al consumidor final, aportant així major valor afegit al producte i contribuint a la fixació de població.
Imelda Ribón de la Font, directora comercial de Vinyes i cellers Ribón: Premi a la dona emprenedora, pel seu tenaç treball en el desenvolupament d'una petita empresa de caràcter familiar en un sector amb presència minoritària de dones, així com per la seva aposta per la qualitat i l'obertura de nous mercats per als vins i altres aliments espanyols.
Institut d'Estudis de l'Ou: Premi al sector consumidor, per la seva important contribució al coneixement de l'ou. Promou la recerca científica i els avenços tecnològics en àrees com la producció, la salut i la nutrició. A més, edita materials divulgatius, com el Llibre de l'Ou, que és un referent de qualitat i de bon fer informatiu d'alt valor per als consumidors.
TVE/CORPORACIÓ RTVE: Premi de comunicació, pel programa "Un país per menjar-se'l", perquè es tracta d'una sèrie documental àgil i dinàmica que situa la variada i riquíssima gastronomia espanyola en el marc cultural, de paisatges i tradicions amb estil amè i apte per a tots els públics.
Almàsseres de la Subbética SCA: Premi al millor oli d'oliva verge extra de la campanya 2009/2010, per les excel·lents característiques de l’oli presentat el la categoria de producció convencional, un oli intensament afruitat, d'oliva verda amb algunes notes d'altres fruites.
Grup AN: Premi extraordinari aliments d'Espanya, per tractar-se d'una cooperativa de segon grau multisectorial fortament implantada a Navarra i nord d'Espanya, amb una trajectòria de 100 anys d'activitat, que acull uns 23.000 agricultors i ramaders, integrats en les 137 cooperatives sòcies, amb cobertura social i comercial, i donant feina a 1.329 treballadors directes.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada