LA FITXA DE TAST II

Després de llegir el Diccionari del vi i del beure. trobo molt millor la següent fitxa, ja que per persones neòfites dóna una millor pauta.

Vi:
Bodega:
DO:
Any:
Criança:
Varietats:
Alcohol:
Data:
Preu:

EXAMEN VISUAL

Limpidesa cristal·lí / brillant / límpid / borrós / opac / tèrbol / sediment lleuger / sediment pesant
Fluïdesa fluid / solt / consistent / dens / espès / viscós / oliós / greixós
Llàgrimes
Color
- vins blancs: verd / groc verdós / groc llimona / groc palla / groc daurat / or / ambre / or vell / ocre
- vins rosats: gris / rosa pàl·lid / rosa tendre / pell de ceba / gerd / salmó / taronja
- vins negres. violeta / porpra / cirera / robí / vermell / granatós / castanyer / caoba
Intensitat clar / lleuger / mitjà / sostingut / fosc / dens / profund
Qualitat brillant / viu / franc / tènue / mat / oxidat / usat / passat
Efervescència
- vi tranquil: nul·la / petites bombolles
- vi escumós: escuma persistent / mitjana / fluixa / bombolles fines / mitjanes / grosses / rosari lent / mitjà / ràpid

EXAMEN OLFACTIU

Primera impressió agradable / ordinària / desagradable
Aroma
- intensitat: forta / suficient / feble / inexistent
- qualitat: molt fina / amb raça / distingida / fina / ordinària / poc plaent / grollera / desagradable
- tipus: primària / secundària / terciària
- família: animal / balsàmica / floral / fruital / vegetal / fustosa / química / especiada / empireumàtica (fenc, pa torrat, fruites, cafè)
- persistència: persistent / llarga / normal / curta / fugaç / inapreciable
Olors anormals de sulfurós / mercaptans / acescència (àcid) / picat / tap / fongs / cremat / hidrocarburs / ranci

EXAMEN GUSTATIU

Primera impressió molt agradable / plaent / ordinària / desagradable
Dolçor generós / llaminer / dolç / sec / brut
Acidesa
- excessiva: agressiu / verd / mordaç / nerviós
- equilibrada: viu / fresc / equilibrat / gras
- insuficient: pla / tou
Cos
- alcohols: licorós / untuós / calent / dessecant / suficient / lleuger
- extracte: dens / carnós / rodó / ple / prim / descarnat
- tanins: astringent / ric / equilibrat / vellutat / amargant / insuficient / despullat
Intensitat potent / llarg / mitjà / feble / curt
Aroma en boca
- qualitat: molt fi / elegant / plaent /corrent / vulgar
- natura: complex / simple / jove / vell
- equilibri: harmoniós / ampli / correcte / angulós / fatigat
impressió final
- postgust: franc / constant / inestable / displaent
- conclusió: auster / agradable / invitant / noble / robust

3 comentaris:

Quim ha dit...

Felicitats pel bloc. Des de la xarxa ciutadana de les Corts, t'hem afegit a la llista de blocs cortsencs.
Fins aviat

Manel ha dit...

Moltes gràcies.

Albert de la Hoz ha dit...

Caram!
Ja pertanys de ple dret a la blogosfera.
Felicitats

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009