VOCABULARI DEL VI

Un tema que em preocupa és la correcta utilització de la llengua, recordo que quan estudiava a l'ESAB, passava moltes hores a la biblioteca, llegint els diccionaris i manuals tècnics, malauradament, amb l'integració de l'ESAB a l'UPC van decidir portar les universitats que estaven a l'Escola Industrial, al Canal Olímpic de Castelldefels. Amb aquesta decisió que no jutjaré, doncs em manca informació per poder-la criticar tot el que voldria, van treure del nostre abast una gran biblioteca.
.
Després d'una recerca infructuosa per la xarxa, i la base de dades de les biblioteques municipals i de la UPC, vaig desistir de la meva cerca de referències.
.
Per esbargir-me vaig posar-me a llegir Blogs, i vaig anar a petar al de La lectora corrent, on vaig trobar una referència al TERMCAT.
.
Vaig escriure al TERMCAT demanant referències de terminologia de cata, i vaig tenir la grata sorpresa de que em van respondre al dia següent, donant-me la següent bibliografia que comparteixo amb vosaltres.
.
Gràcies Mariona
  • CAIXA D'ESTALVIS DE CATALUNYA. SERVEI AGRARI. Vocabulari vinícola i de begudes alcohòliques. [S.l.]: Caixa de Catalunya, 1985. 12 p. (Full informatiu; 6)
  • JURADO, A. Las Voces del vino y la vid. Madrid: C & G Comunicación Gráfica, DL 2001. 316 p. ISBN 84-607-3561-3 [Conté equivalències en català]
  • ROMANÍ i OLIVÉ, J.M. Diccionari del vi i del beure. Barcelona: La Magrana, 1998. 266 p. (Pèl i ploma; 21) ISBN 84-8264-131-X
  • RULL, X. Diccionari del vi: amb licors i altres begudes. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1999. 287 p.; 21 cm. (El Calidoscopi) ISBN 84-412-0241-9
  • VIVANCOS, G. Diccionario de alimentación, gastronomía y enología española y latinoamericana. León: Everest, DL 2003. 573 p. (Grandes manuales Everest. Gastronomía, dieta y nutrición) ISBN 84-241-8507-2 [Conté equivalències en català]

1 comentaris:

Albert de la Hoz ha dit...

D'entrada m'agrada que t'esmercis en ser purista amb el llenguatge. Trobo essencial que un domini com a mínim el vocabulari del seu ram. I et felicito per aquest petit treball de recerca.

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009