On comprar Vi

De vi se'n ven a molts llocs, però no tots reuneixen les condicions d'emmagatzematge òptimes o no sempre hi trobem venedors.
Queda clar que un supermercat no és una bodega ideal, els vins estan exposats a massa llum, si no hi ha bona ventil·lació poden agafar olors i gustos estranys, amés no hi ha cap venedor que ens pugui aconsellar. Malgrat aquests inconvenients he comprat vins molt bons al Bon Preu de sota casa meva, al Carrefour he trobat vins molt econòmics (i dolents), i al caprabo no hi tinc retirada a anar, però entre el petit i mal endreçat que tinc al carrer Equador i l'Illa, em quedo amb el segon perquè és de suposar que té més rotació. Al supermercat de El Corte Inglés és on fins ara he trobat la millor selecció de vins, si us heu informat abans a verema dels vins inadequats, allà ho podeu ratificar, normalment estan d'oferta els vins diguem-ne decrèpits o clarament dolents, cosa d'agrair, doncs si els coneixes ja fuges d'aquestes.
.
Pel que fa a les botigues especialitzades, hem de parar compte amb les franquiciades, doncs la meva experiència a aquestes és que són portades per gent sense formació, (són emmagatzemadors, dispensadors de mercaderia) i quan fan de venedor el que intenten és col·locar-te vins molt cars sense gaire criteri.
.
Desconfieu dels "colmados", bodeguetes de vi a "granel" o "groumets" sense refrigeració o bruts, el vi es malmet en hores si està conservat a temperatures elevades, i és com una esponja que absorbeix tot el que té al voltant.
.
Podeu pensar que sóc molt exigent, però és que amb el menjar no és juga!, i amb el vi menys!!.
.
Així que us preguntareu on compro el vi quan el del super se'm queda curt. Doncs vaig al Bouquet d'Aromes, On en Toni i la seva muller porten una bodega com cal, climatitzada, amb il·luminació tènue per no malmetre el vi, amb una zona de tast, amb vins per a totes les butxaques, és del barri i el que per a mi és més important, tracten amb la mateixa cura i delicadesa un client que s'emporta una ampolla com el que s'emporta 10 caixes del seu millor vi, et sents com a casa. Què més es pot demanar? Doncs que tinguin sempre obert. Que fas Toni que no compleixes els horaris? nosaltres ja no som clients perquè no sabem quan tindràs obert, quelcom no rutlla.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009