D.O. Costers del Segre L’OLIVERA S.C.C.L.
Ja fa deu anys vaig tenir el privilegi d’estudiar enologia amb el Sr. Castro, director tècnic de Codorniu, durant el temps que vaig passar a l’escola superior d’agricultura, ESAB, vaig visitar moltes indústries alimentàries, però cap em va impressionar tant com l’Olivera.
A l’Olivera viuen i treballen persones amb discapacitats psíquiques, especialment aquelles amb situacions socials més desfavorides.
Produeixen vi, però també oli i olives, en un entorn immillorable, les antigues terres del monestir de Santa Maria. La vinya es conrea normalment en els fons de les valls, en sòls d’acumulació rics en nutrients i lleugerament calcaris. El clima és mediterrani continental: hiverns llargs i freds i estius també llargs, calorosos i secs, suavitzats pel vent de mar (la marinada) que impedeix que la sequera sigui extremada. També bufa el Serè, que ve de l’interior i afavoreix la fructificació perquè es fresc i sec. Aquesta climatologia de contrastos i certa aridesa ajuda a resoldre bé el balanç alcohol-acidesa dels vins i origina una maduració i sanitat de gran qualitat per a les vinyes, ben adaptades al terreny i les condicions externes.
http://www.guiadevinsdecatalunya.com/el-celler/reportatges/25-coop-lolivera
http://www.olivera.org/
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada