L'Olivera

D.O. Costers del Segre  L’OLIVERA S.C.C.L.


Ja fa deu anys vaig tenir el privilegi d’estudiar enologia amb el Sr. Castro, director tècnic de Codorniu, durant el temps que vaig passar a l’escola superior d’agricultura, ESAB, vaig visitar moltes indústries alimentàries, però cap em va impressionar tant com l’Olivera.
A l’Olivera viuen i treballen persones amb discapacitats psíquiques, especialment aquelles amb situacions socials més desfavorides.
Produeixen vi, però també oli i olives, en un entorn immillorable, les antigues terres del monestir de Santa Maria. La vinya es conrea normalment en els fons de les valls, en sòls d’acumulació rics en nutrients i lleugerament calcaris. El clima és mediterrani continental: hiverns llargs i freds i estius també llargs, calorosos i secs, suavitzats pel vent de mar (la marinada) que impedeix que la sequera sigui extremada. També bufa el Serè, que ve de l’interior i afavoreix la fructificació perquè es fresc i sec. Aquesta climatologia de contrastos i certa aridesa ajuda a resoldre bé el balanç alcohol-acidesa dels vins i origina una maduració i sanitat de gran qualitat per a les vinyes, ben adaptades al terreny i les condicions externes.


http://www.guiadevinsdecatalunya.com/el-celler/reportatges/25-coop-lolivera
http://www.olivera.org/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009