El Parc Tecnològic del Vi de Falset, VITEC, durà a terme un estudi sobre varietats de raïm tradicionals de les comarques de Tarragona. El treball contribuirà a incrementar la competitivitat del sector vitivinícola de la província, ja que permetrà conèixer i millorar la qualitat dels vins elaborats amb aquestes varietats. L’estudi comptarà amb la col·laboració de les denominacions d’origen, que busquen en estudis com aquests evitar la pèrdua d’identitat d’un producte que, com pocs, és capaç de representar tan clarament el territori on ha estat elaborat.
En el cas de la DOQ Priorat s’estudiaran les varietats garnatxa negra i carinyena, i en el cas de la DO Montsant, la garnatxa negra.
Entre altres, s’analitzaran tots els processos des del camp a l’embotellament del producte. A la vinya es farà el seguiment fenològic i fisiològic i l’adaptació al canvi climàtic del producte, es faran tastos de raïm per decidir el moment òptim de la verema, s’estudiarà com i quan arriba el raïm al celler, es triarà el tipus de remuntatge més adient, es decidiran els tractaments de biotecnologia que es poden fer abans de la fermentació i es tindrà una especial atenció en l’elecció del moment de premsat.
L’import d’aquest estudi, que cobrirà integrament la Fundació Caixa Tarragona, és de 433.500 euros. El pla de treball es desenvoluparà al llarg de 3 veremes, fet que aporta suficient robustesa pràctica i experimental.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada