Motako Gaztelua


El Castell de la Mota situat a la muntanya Urgull, presenta diverses fortificacions de caràcter militar

"El Mascle", que va ser aixecat sobre el que probablement va ser el primitiu castell roquer construït al segle XI, avui coronat pel Sagrat Cor
"La forca", aixecada al segle XVI sobre el mur de la cortina Sud
"Els baluards i bateries" que van jugar un paper més important en la defensa de la ciutat i del castell.
Entre ells podem destacar:

El baluard del Mirador, construït al segle XVII i les bateries de la Reina i de Napoleó, construïdes durant l'ocupació per les tropes franceses, així com les de les Dames, de Santa Clara, l'Hort del Governador i de les Bardocas, entre altres.
Totes elles van ser construïdes al segle XVIII, després de la invasió del Duc de Berwich el 1719.
De la muralla de Espanochi, construïda al segle XVII, avui es conserva la cortina del port en el lloc anomenat "Passeig dels Capellans" i algunes restes dels fonaments compresos entre el Convent de Santa Teresa i el baluard del Mirador.
Un dels llocs que més lirisme tanca és l'anomenat "Cementiri dels anglesos" que es troba situat a la vessant Nord. S'hi troben les tombes dels oficials anglesos que van lluitar a l'exèrcit aliat, en la guerra de la Independència, i en la legió anglesa que es va batre en les Guerres Carlistes, juntament amb militars espanyols.

Sobre la plataforma de "El Mascle" es troba la capella a la fiqueu venera el Crist de la Mota, l'origen es desconeix, però que ja el 1688 va sobreviure a la voladura del polvorí.

El marcat caràcter defensiu d'aquestes construccions fa que l'arquitectura tingui una empremta netament militar, reduint-se el valor artístic a mínims elements.

En l'actualitat s'han habilitat diverses sales d'exposició dedicades a divulgar la història de Sant Sebastià.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009