Els seus rebesàvis ja es dedicaven a la vinya. Per això els ceps i les terres han anat passant en herència de pares a fills. Un canvi generacional que no ha fet més que enriquir la saviesa envers el tractament d’un territori i un cultiu que tenen arrels centenàries. Tot plegat ara s’ha transmès a Orto Vins, el nou celler de la DO Montsant que Joan Asens -enòleg-, els germans Jordi i Josep Maria Bertran i Josep Maria Jové han decidit obrir, en un procés que ha esdevingut un renéixer de la crisi.
Quan l’any 2008 la cooperativa no els va comprar la totalitat de les seves collites, van decidir actuar i apostar per la producció del seu propi vi, seguint el camí que ja havien traçat els seus avantpassats. A partir d’aquí, els quatre socis del celler van iniciar una aventura que a hores d’ara ja és al mercat; es tracta d’Orto 2008, el primer vi elaborat amb els raïms procedents de dotze finques del Masroig de les varietats: samsó, garnatxa, cabernet sauvignon i ull de llebre. El producte, com el nom amb el qual ha estat batejat, s’ha convertit en la primera llum de la sortida del sol per a un celler que ja creix en la segona anyada amb un àmpli ventall de varietats.
I és que Joan Asens -que durant molts anys ha esdevingut l’enòleg al celler que Alvaro Palacios té al Priorat- vol posar l’accent en l’especificitat d’uns raïms que s’obtenen en territoris peculiars i treballar en productes de petit volum però de gran valor.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada