Miguel A. Torres



En aquesta entrevista, Miquel Torres analitza la situació del sector vinícola a Catalunya i al món i insta als productors a apostar per la innovació i les energies renovables per superar la difícil conjuntura actual. L'actual vicepresident de l'Associació Vinícola Catalana, que integra les dues entitats empresarials existents, elogia la difusió que l'eclosió de la cuina catalana ha suposat per als vins autòctons i esmenta al cava com el producte que més s'ha sabut vendre a l'exterior. També veu l'enoturisme com una opció important de negoci en el futur. Aquest vídeo ha estat enregistrat, editat i produït per TV Bagué i Monmar Comunicació.


Entrevista a Miquel Torres, president de Bodegas Torres, per a Gastroteca from Monmar Comunicació on Vimeo.

Miguel A. Torres

1941

L’any 1957, inicia els seus estudis a la Universitat de Barcelona (ciències químiques), per ingressar el 1959 a la Universitat de Dijon (Borgonya), on s’especialitza en enologia i viticultura.

El 1962 s’incorpora al negoci familiar i, en l’actualitat, és president i conseller delegat de la companyia.

El 1967 contreu matrimoni amb la senyora Waltraud Maczassek, qui col•labora des d’aquell moment en la direcció de vendes del mercat alemany. És pintora i diplomada en belles arts.

La seva provada vocació d’enòleg fa que s’interessi per tots els aspectes de la viticultura i que enriqueixi la seva preparació professional amb viatges, estudis, lectures, etc., que van donar com a fruit la publicació el 1977 del seu primer llibre, Viñas y Vinos, actualment en la seva quarta edició en castellà, actualitzada i revisada per Plaza y Janes el 1993, i successives traduccions al català, francès,ainglès, alemany, noruec, finlandès i japonès.

Després d’aquesta obra, es publiquen Vino español, un incierto futuro (1979), Manual de los vinos de Cataluña (1982), Los vinos de España Cata (1984), Guía Folio de los Vinos de España (1985) i Els Vins del Penedès (1987).

El 1982-1983 amplia els seus estudis de viticultura i enologia a la Universitat de Montpeller (França) durant un any sabàtic.

Va dirigir per a l’editorial Orbis la monumental Enciclopedia del Vino, acabada al final de l’any 1988.

El 1996, el Govern xilè li va concedir l’Orde Bernardo O’Higgins en el grau Gran Oficial, com a agraïment pels seus serveis per tal d’assolir una millor relació entre Espanya i Xile, com també per la seva contribució al desenvolupament vitivinícola del país sud-americà.

L’any 2002, la prestigiosa revista Decanter li atorga el guardó Decanter Man of the Year 2002.

El 2005 rep el premi Personality of the Year, en l’apartat d’innovació, concedit per la revista Wine International.

Té 3 fills.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009