Marc Massana


Marc Massana: "Abadia del Maset és més que una cervesa, és una copa per degustar"

Font: http://www.gourmetvinos.com/articulos/27/104.html

"A Espanya no hi ha un gran criteri en el tast d'aquest refresc d'alta gamma"


El jove empresari català, que exerceix de relacions públiques a la seva empresa familiar Maset del Lleó, especialitzada en l'elaboració de vins i caves i que es caracteritza per la venda dels seus productes directament al client final, reflexiona sobre la seva filosofia pròpia en la cultura del consum de les begudes, "estem especialitzats en el món del vi i el cava i ens trobem de vegades en aquest sector que la gent té certs desconeixements. Per contra, en el de la cervesa gairebé tothom s'atreveix a opinar sobre aquesta , i quan ofereixes una d'alta gamma realment la gent la valora ". Maset del Lleó va rebre el passat mes d'abril a l'Hotel Ayre Gran Colón de Madrid el premi Viatges i turisme 2007 per la seva elaborada Abadia Maset.


Pregunta, - La cervesa Abadia del Maset és de doble fermentació És així?

Resposta, - Efectivament. És una cervesa que nosaltres en diem d'alta gamma. Està elaborada amb les millors llevats i llúpols. És de doble fermentació. Què vol dir això? Doncs que es fa, primer, una fermentació tradicional amb dipòsits. Posteriorment s'embotella i se li afegeixen, novament, sucres perquè pugui dur a terme una segona fermentació. Aquests sucres s'hi afegeixen directament a l'ampolla, el que fan que els llevats es mengin els sucres i produeixin aquesta segona, obtenint més anhídrid carbònic i escuma.

P, - ¿A quins tipus de clients va destinada?

R, - Maset del Lleó és especialista en oferir productes de gamma mitjana i alta als seus clients. Volíem oferir una beguda diferent. És cert que el mercat està ple de cerveses de bona qualitat. No obstant això, la nostra empresa desitjava oferir alguna cosa que no fos fàcil de trobar en el mercat. Detectem que aquest buscava alguna cosa diferent i treballem en el projecte d'elaborar una eminentment diferenciada de les altres.

ESPECIALITZATS EN EL MÓN DEL VI I EL CAVA

P, - Sabem al nostre país apreciar aquestes característiques organolèptiques

R, - Jo crec que sí. Som especialistes en el món del vi i el cava i ens trobem de vegades en aquest sector que la gent té certs desconeixements. Per contra, en el de la cervesa gairebé tothom s'atreveix a opinar sobre aquesta, i quan ofereixes una d'alta gamma realment la gent la valora. Abadia del Maset és, al marge d'una beguda, una copa per degustar-la.

P, - Aquest és un tema que havia de preguntar és més aviat una copa per degustar que un refresc?

R, - És una copa per assaborir-la, però això no vol dir que sigui una cervesa complicada de beure. Quan vam començar en aquest projecte volíem que fos amb gustos nous, que passés bé.

P, - ¿Quins són els secrets bàsics de la seva elaboració?

R, - La tradició elaboradora d'aquest tipus neix al nord d'Europa. Bàsicament a Bèlgica i Holanda. Què vol dir cervesa d'abadia? Vol dir que està elaborada amb una tradició. És, normalment, feta amb un 100% de malt de primera qualitat amb uns llúpols especials. Abadia del Maset és feta en una abadia cistercenca de monjos, encara que aquests actualment no la treballen directament. Sí que hi ha professionals que coneixen la tècnica perfectament.

UN MAJOR INTERÈS

P, - Tenim al nostre país tradició en el consum d'aquest tipus?

R, - Jo crec que no. El que passa és que hem detectat que cada vegada hi ha més interès. Hi ha gent que mostra una estima entorn a aquest. A Espanya no hi ha un gran criteri en la catació d'alta gamma, encara que, torno a repetir, va en augment.

P, - ¿Quines són les característiques de catació: colors, olors i sabors?

R, - Cal tenir en compte que elaborem dos tipus: tenim l'Abadia Rosa, i l'Abadia Torrada. La primera és d'un color groc clar, destaca per una aroma perfumada i subtil. Quan la vam provar resulta una mica dolça però tot seguit es converteix en amarga per acció del llúpol. Està dotada d'una escuma blanca espessa. És lleugera i refrescant. La torrada és també una mica dolç. El seu gust recorda al cafè moka, sense ser excessivament pronunciat al cafè. El seu color és robí fosc. El seu sabor, una mica amarg i al mateix temps lleugerament dolç.

P, - Maset del Lleó, no obstant això, el seu tema fort no és la cervesa sinó els vins i caves És així?

R, - Sí Maset del Lleó és una empresa familiar que es dedica a l'elaboració de vins i caves amb una peculiaritat que és que el lliurament dels productes es fa directament a la casa del consumidor final. La nostra empresa està establerta bàsicament a Espanya i Alemanya. Tenim una gran gamma de vins negres i caves de tipus mitjà i alt. També vins blancs, d'agulla i altres.

COL.LABORACIÓ AMB ALTRES CELLERS ESPANYOLES

P, - Vostès mantenen col.laboracions amb altres empreses elaboradores de vins d'Espanya

R, - Efectivament, mantenim relació amb altres cellers espanyols amb la finalitat d'obtenir vins amb les nostres pròpies marques. Els enòlegs de la casa estan en contacte amb aquestes empreses amb l'objectiu d'obtenir els nostres vins en els seus cellers, i crear un vi en conjunt amb la marca Maset del Lleó, per oferir als nostres clients vins de diferents denominacions d'origen.

P, - ¿Personalitzen les etiquetes amb el nom comercial dels restaurant als quals subministren?

R, - Maset del Lleó en la seva especialitat de servei als seus clients, a partir d'una compra de 60 ampolles o més, etiquetem les ampolles per a restaurants i també per a actes puntuals que necessiti el nostre client.

P, - El sistema de venda És personal?

R, - Els productes Maset del Lleó no es venen en cap comerç. Com li he apuntat, se serveix directament al consumidor final. Les vendes es duen a terme a través d'un equip de comercials.

P, - ¿També duen a terme un assessorament als seus clients?

R, - Efectivament, nosaltres aconsellem a aquests sobre quins són els millors vins per a cada ocasió que el client els necessiti. Això, pel fet que moltes vegades els elaboradors hem pecat de no prestar una atenció al consumidor en aquest aspecte. En resum, intentem fer una cultura vinícola a través de la nostra revista i la nostra pàgina web.

Enric Ribera Gabandé
Fotos: Pilar Rius

Més referènies a la xarxa:

Maset del Lleó; De la bodega a casa, del bloc vinum
...Hem dic Marc Massana, i soc un dels propietaris de la bodega Maset del Lleó, he llegit l’article de Oriol Perez ( i la resposta del Sr Nebot) y l’he trobat molt divertit, reflecteix força be la venda a distancia, però m’agradaria matisar un parell de punts.

Entenc la reticència i la desconfiança que provoca en vostès al venda a distancia, però en el cas del Maset del Lleó, es un sistema de venda que be de lluny, ja el meu avi, als anys 60, entregava directament els productes de la nostra masia als clients que teníem a Barcelona ( cebes, patates, vins, caves etc…), amb l’arribada dels anys 80 vam perfeccionar el sistema i vam començar a trucar als nostres clients naixent així el que avui es el sistema de venda a distancia de Maset del Lleó.

Desconfien de la venda a distancia perquè no coneixen la bodega ni el producte, però la majoria dels nostres clients ens coneixen , i repeteixen , perquè comprar directament a la bodega te avantatges, primer el producte s’entrega en el punt òptim per ser consumit, no passa llargues temporades als lineals dels supermercats, les collites son les que han de ser ( per exemple blancs , i rosats etc..). Comprar directament et permet que si hi ha algun producte que no t’agrada o no esta en condicions es pot canviar (fins i tot donem garanties de devolució dels diners si el client ho demana).

He llegit en algun dels articles que Maset del Lleó pot ser una bona alternativa als vins del dia a dia, lluny d’ofendre’m crec que es un cumpliment. Primer vull matitzar que Maset del Lleó elabora vins d’alta gamma, tant al Penedès com al Priorat, valorats per als crítics com vins excel•lents ( +90 punts Parker) , però tornant al tema. M’agradaria recordar que les vinyes catalanes s’estan perdent perquè el mon del vi esta perdent la batalla del dia a dia, estem creixent en els vins d’alta gamma per a ocasions especials, però si seguim amb aquest ritme la majoria de viticultors hauran de plegar perquè no farà falta tantes vinyes. Tinc la opinió que el mon del vi està perdent moltes batalles, per complicar massa les coses a la majoria de consumidors, marques, denominacions d’origen, collites, varietats, criances etc.. a Maset del Lleó intentem facilitar les coses als nostres clients, els nostres operadors t’aconsellen sobre quins vins son més adients per cada ocasió, tels portem a casa, et fem regals ( accessoris, ofertes etc..) i tot per un preu similar a la mateixa categoria de productes que pots trobar a les tendes.

Perdoneu per la defensa comercial de la nostra bodega, però no puc ser objectiu, agreixo els vostres comentaris i a reveure.
Marc Massana

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009