ELS PREPARATS A LA PRÀCTICA

El preparat de tifes en banya actua sobre la vida del sòl, a la zona de les arrels. S'aplica sobre la terra espargint amb un esquitxat de cansalada al començament del procés vegetatiu de la planta, preferentment al vespre, amb cel cobert.

S'utilitza abans de (o durant) la sembra i plantació, sobre prats segats o recent pastes i per submergir-hi les arrels de les plantes que es vagin a trasplantar, ja que estimula el seu desenvolupament.


El preparat de sílice en banya estimula l'activitat de les fulles equilibrant la formació de les substàncies. S'aplica en aspersió com una fina boira sobre les plantes verdes quan comencen a formar les seves fructificacions (els caps en els enciams, els tubercles en les patates, les arrels en les pastanagues, els grans a les espigues, etc.). La seva acció consisteix a enfortir l'efecte de la llum i la calor sobre la planta. És millor escampar un dia de sol clar. Quan la intenció és reforçar el creixement de la planta i la fructificació, hauria usar-se a primera hora del matí. A la maduració, quan la planta s'està morint i les bones qualitats d'emmagatzematge es desenvolupen, l'última hora de la tarda és la millor.

Encara que els dos preparats per aspersa no s'usen en el mateix moment temporal, es guarden junts a la granja biodinàmica, ja que l'experiència ens mostra que es recolzen i augmenten els seus efectes conjuntament.

Els preparats s'usen en el curs de l'any acompanyant la sembra, la plantació i la collita. Es recomana l'ús de la valeriana com una ajuda quan amenacen les gelades tardanes. El líquid del fem i els tes fets amb ortigues, donen resistència contra les malalties.

Aquests són només uns exemples de les moltes formes fonamentals en els quals els preparats s'usen. Hi ha moltes altres peculiaritats que han de aprendre en cursos de formació i amb la pràctica agrícola.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009