Tast de Xerès (Jerez-Sherry)

El tast va començar amb un Manzanilla Romate-ECI. A continuació vam tastar tres Generosos:

  • Un Fino Romate-ECI que vam comparar amb el manzanilla, i jo personalment només vaig trobar diferència en el retronasal, on vaig trobar al manzanilla un rerefons de camamilla, mentre que el Fino deixava un reregust tànic. Cal remarcar la gran importància de la temperatura alhora de fer el tast, feia molta calor i el vi s'escalfava ràpid i evolucionava molt el tast.
  • El següent tast va ser d'olorosos, tots dos de la bodega Romate, el primer amb marca El Corte Inglés i el segon Don José Romate. La finalitat és clar, era comparar si tot i procedir de la mateixa bodega, la qualitat dels vins era la mateixa. La veritat és que eren molt semblants, però tots vam estar d'acord en que el de ECI era més punxegut, ara més dolç, ara més més àcid. En canvi el vi Don José era molt equilibrat, en quant a quin ens va agradar més, a mi particularment el Don José, i em sembla que a l'Antonio i la Carmen també, la resta força indiferent. Personalment va ser el tast que més vaig gaudir.
  • Per últim vam tastar un palo Cortado Regente de Romate, em va agradar, però tot i que caldria esperar més complexitat que amb l'oloroso, em va agradar més el Don José.

Després de veure aigua i picar una mica de pa, vam tastar el Pedro Ximenez ECI, per conèixer la varietat. La veritat és que va sorprendre molt la textura el color i l'aroma. va agradar molt i em sembla que en Nacho, en David, la Nuria i la Stel·la van prendre nota d'aquest.

En arribar a aquest punt estàvem força saturats, i amb ganes de picar, però encara ens quedava els Generosos de licor. Vam tastar un medium amontillado de Sandeman i un Cream Romate ECI, van agradar, però de seguida vam obrir el formatge i el pernil.

L'Antonio i la Carmen ens van reptar a esbrinar quin era l'acompanyament del formatge, va ser divertit arribar a la conclusió que era confitura de tomàquet verd. L'Albert i en David van portar un pernil bo que vàrem maridar cadascú amb el Sherry que més li havia agradat.

2 comentaris:

Albert de la Hoz ha dit...

Encara que entenc la raó, no em puc estar de dir que aquesta D.O. és trilingüe, és a dir, Jerez-Sherry-Xerès i cal dir que la francesa Xerès coincideix amb la catalana que és la llengua del teu blog.

D'altra banda, no està de més fer una visita a :
http://www.sherry.org/es/portada.cfm?CFID=55064&CFTOKEN=58793613

Independentment estan molt bé els comentaris.

Manel ha dit...

Gràcies Albert, ja he esmenat el títol, perquè sigui més correcte.

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009