Inside job


TÍTOL ORIGINAL Inside Job
ANY 2010
DURADA 105 min. Trailers / Vídeos
PAÍS EEUU
DIRECTOR Charles Ferguson
GUIÓ Charles Ferguson
MÚSICA Alex Heffer
FOTOGRAFIA Kalyanee Mam, Svetlana Cvetka
REPARTIMENT Documentary, Barney Frank, Charles Morris, Daniel Alpert, Dominique Strauss Kahn, Glenn Hubbard, Eliot Spitzer, George Soros, Christine Lagarde, Jeffrey Lane, Kenneth Rogoff, Lawrence McDonald, Martin Feldstein, Harvey Miller, Michael Greenberg
PRODUCTORA Sony Pictures Classics
WEB OFICIAL http://www.sonyclassics.com/insidejob/
PREMIS 2010: Oscar: Millor pel lícula documental
SINOPSI Documental no només sobre les causes, sinó també sobre els responsables de la crisi econòmica mundial de 2008, que va significar la ruïna de milions de persones que van perdre casa seva i llocs de treball, i, a més, va posar en perill l'estabilitat econòmica dels països desenvolupats . A través d'una extensa investigació i d'entrevistes a financers, polítics i periodistes, es mostra l'auge d'empresaris sense escrúpols i la degradació de la política i l'educació.

"Inside Job" presenta la indignant història d'un "govern de Wall Street" i explica com aquesta recent crisi financera ha estat efectivament un "inside job" o delicte intern col.lectiu executat per banquers, polítics, agències qualificadores, buròcrates i professors universitaris, que utilitzar la desregulació per crear i promoure complexos instruments financers derivats i titulitzats - coneguts per alguns com "armes de destrucció massiva" - per beneficiar els seus propis comptes bancaris, mentre feien els ulls grossos quan el mercat subprime d'hipoteques es va desplomar, arrasant amb els estalvis de tota una vida de moltes persones comuns i corrents. Tal i com s'afirma a la pel.lícula, "aquesta crisi no va ser un accident."

Segons el seu director, Charles Ferguson, "Era una crisi totalment evitable, de fet durant 40 anys després de la Gran Depressió, els Estats Units no va tenir ni una sola crisi financera. Tanmateix, la progressiva desregulació del sector financer des de la dècada dels vuitanta, ha donat pas a una indústria cada vegada més criminal, les "innovacions" han generat una successió de crisis financeres. Cada crisi ha estat pitjor que l'anterior i no obstant això, gràcies al creixent poder i riquesa de la indústria, molt poques persones han estat empresonades en cadascuna d'elles. En el cas d'aquesta crisi ningú ha estat empresonat, tot i el frau que ha causat pèrdues de bilions de dòlars. És la meva esperança que a través d'aquesta pel.lícula, en menys de dues hores, tots puguin comprendre la naturalesa essencial i les causes fonamentals d'aquest problema. També espero que després de veure-la, independentment de l'opinió política, els espectadors puguin estar i puguem estar tots d'acord en la importància de restaurar l'honestedat i l'estabilitat al nostre sistema financer , i d'exigir responsabilitat a aquells que l'han destrossat. " Narrada pel guanyador de l'Oscar ® Matt Damon, es va rodar en exteriors als Estats Units, Islàndia, Anglaterra, França, Singapur, i la Xina. (Font: FilmAffinity)



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009